HELT ALENE

lidt over 3 timers hike til campsite, første vabel og urolig nat


Efter en lang nat i bilen hvor jeg næsten ikke fået lukket øje, ankommer vi torsdag middag til Sankt Gringolph, en meget lille og fredelig by lige på grænsen mellem Frankrig og Schweiz, her er næsten ingen mennesker! her er helt stille, solen skinner og det er mega varmt.
Jeg vinker farvel til drengene, Werner når kun lige at fortælle at han ikke har dækning og at jeg derfor bare skal skrive til Mathias eller Skøtten, vildt mærkeligt at se dem køre væk… er Palle alene i verden!

Prøver at finde den rigtige vej op ad bjerget, men bliver nød til at gå lidt tilbage igen og spørge om vej, får vist en genvej der efter sigende skulle være 20min kortere end ad vejen, turen går ad en stejl grusvej og forbi en meget lang Tarzan bane

En af de små hyggelige byer jeg passerer på vej op mod campsite, i baggrunden ses toppen jeg skal over.

En af de små hyggelige byer jeg passerer på vej op mod campsite, i baggrunden ses toppen jeg skal over.


Campsite, første nat var meget urolig

Telt og rygsæk, min første nat i alperne – helt alene – vildt fedt og lidt scary

CAMPSITE

1 time senere møder stien vejen og jeg fortsætter på asfalten, bliver overfaldet af heste-fluer og går lidt i panik, jeg får hevet min anti-insekt-spray op af rygsækken og givet arme og ben en ordentlig omgang, det hjælper! Passerer Novel og lidt senere La Planche, nogle små byer … eller nærmere et par huse osv. stadig ingen mennesker, men der er vand!

Efter ialt ca. 3 timer når jeg P-pladsen hvor ruten fortsætter ad en lille smal sti, efter et kort stykke åbner landskabet op og der er en del mindre græsarealer – typisk Heidi land – går lidt længere end jeg skulle, så det er tilbage igen for at slå teltet på en af de små grønne græs marker, klokken er kun lidt over 4, kunne sagtens have fortsat men jeg ved ikke om der er muligt at campe længere oppe af bjerget.

På billedet at fødderne kan man lige skimte den første vabel på højre achillessene, lidt tudefjæs.

Lufter fødderne, man lige skimte den første vabel på højre achillessene,


Solen skinner ned gennem træerne

Udsigt fra teltet, skal op over toppen til venstre næste morgen.

AFTEN & UROLIG NAT

Det bliver til en gang Knorr Spaghetti Bolognese til aftensmad, finder en lækker stor klippe der stadig er varme fra solen og og spiser mens jeg nyder udsigten. undersøger min fod da jeg kan mærke noget ved hælen, og ganske rigtigt er der en vabel på ca 1 cm, lige der hvor achillessenen sidder fast på hælen, den er heldigvis lille og jeg er ikke bekymret for den.

Mens jeg venter på at komme i seng, kommer der et par stykker ned af bjerget, bla. et ældre ægtepar der ser meget trætte ud, der er en ung mand der smutter forbi teltet omkring kl 20:30… det er meget sent at drøne op ad bjærget! der er ca 2 timers vandring for at nå til toppen.

husker at spise magnesium piller i god tid, vil helst ikke vågne i soveposen med krampe i benene engang i nat.

Prøver at sove, men der er for mange nye lyde, køer der brøler, deres store klokker om halsen larmer ustansligt, høre vildsvin i skoven?, fuglene larmer helt vildt, sover derfor kun 4-5 timer den nat, rimeligt nederen

Ikke dårlig udsigt inde fra teltet.

AUTAN

Virker ok, ingen mygstik men hestefluerner blev kun 90% skræmt 😉 Det holder ca. 6-8 timer,

SELECT sportstape

virker forbavsende godt, og gjorde at jeg kunne gennemføre de 100km unden for mange vabler og smerter.

32GI Magnesium piller

Virker utroligt godt mod krampe, især hvis man som mig har let ved at få krampe i benene.