DE FØRSTE BJERGTOPPE

7 timers hike til Les Crottes, dejlig lang middagspause i La Chapelle D’Abondance

Vågner mega tidligt, det er hyggeligt at ligger og høre på fuglene mens solen står op over bjergene, står op ved 6 tiden og laver morgenmad, de små portions opdelte poser med morgenmad virker rigtigt fint.
Hænger en del grej til tørre på skiltet, og pakker teltet ned, er spændt på resten af turen for det er for alvor nu at jeg skal igang med bjergene, glæder mig meget til at nå den første top, Col de Bise (1915m) og senere Pas de la Bosse.


Der bliver lagt hårdt ud, stien er smal og stejl og efter 30min går den ind i tæt skov, her er tydelige mærker efter dyr der har rodet rundt i skovbunden efter føde. Kommer op omkring trægrænsen gennem høje klipper til begge sider og finder samtidig det fedeste sted hvor klippen ender og der er udsigt over hele dalen jeg har vandret op igennem (se billeder), der er lige akkurat plads til at man kan slå et telt op, men det skal nok være godt vejr for at gøre det? jeg fortsætter af en meget smal sti op langs siden af bjerget til jeg kommer til Chalets de Neuteu, en lille samling hytter, her får jeg øje på ham den unge mand der drønede forbi i går aftes, jeg sludre lidt med ham og får fyldt vanddepoterne op.

Halvvejs oppe og kigger ned i dalen jeg er kommet op igennem, kan lige se Geneve søen i det fjerne.

Halvvejs oppe og kigger ned i dalen jeg er kommet op igennem, kan lige se Geneve søen i det fjerne.


Campsite, første nat var meget urolig

Dalen jeg er kommet op igennem.


COL DE BISE

Det sidste stykke op til Col de Bise er meget hård, men med super udsigt hele vejen, fra toppen kan man se Chalet de Bise i bunden af dalen, længere ude kan jeg se Pas de la Bosse som jeg skal over for at nå ned til La Chapelle D’Abondance. Det tager godt og vel 50min at komme ned til Chalet de Bise, de første 3-400 m er meget stejl på leret jord, godt det er tørt! jeg får mig en Orangina da jeg kommer ned, og sidder og slappe lidt af, der er en milliard geder, 3-4 æsler samt høns og et udvalg hunde.

Udsigt fra Col de Bise, skal ned i bunden og op over næste ryg (til venstre i billedet)


kigger tilbage mod Col de Bise, stien kommer ned til højre for klipperne


Chalet de Bise

OVER PAS DE LA BOSSE TIL LA CHAPELLE D’ABONDANCE

Stien fortsætter op på bagsiden af refugiet, jeg spotter en person længere oppe ad stien, henter ham efter 30min, prøver at snakke med ham, men som typisk Fransker taler han kun fransk!

klokken runder 10 da jeg når over Pas de la Bosse, nyder udsigten over alle de næste mange bjærge jeg skal over, damn der er mange! Det første stykke ned mod la Chapelle D’Abondance er igen meget stejlt, møder flere små grupper der er på vej op, en af dem er gået helt i stå men det er også meget varm igen, det bliver lidt lettere da jeg kommer til asfalt vejen, den er ikke så stejl og der er mange træer der giver skygge.


Pas de la Bosse, med udsigt til de næste mange bjerge jeg skal over, i bunden af dalen ligger byen la Chapelle D’Abondance

LANG MIDDAGSPAUSE I BYEN

Spiser en god frokost på et hotel og får samtidigt opladt iPhonen, der er dejligt og stille, bliver godt mæt, det bedste er dog toilettet, det får en ordentlig omgang 😉

Det er ikke til at finde et sted hvor jeg kan købe ind, så jeg beslutter mig for at fortsætte mod mit campsite der ligger ca. 2 timer længere oppe ad det næste bjerg, turen går langs floden – der kommer fra Chatel området – efter et par km. langs floden skal jeg opad igen, her på starten af opstigningen møder jeg igen en fransker! men ham her kan heldigvis engelsk, han er faktisk ret god til det, han hedder Phillip og han har også udsigt sig at stoppe ved Les Crosettes så vi aftaler at mødes der, jeg fortsætter alene videre.

efter en hård tur op gennem skov ankommer jeg til Les Crottes, det viser sig at det er en lysning i skoven hvor der er et Chalet der ikke bliver brugt, der er vand lidt derfra og fine muligheder for at slå telt op forskellige steder. jeg starter med at hive alt ud af rygsækken, får tørt tøj på og tørre soveposen der er lidt fugtig fra natten. Klokken er ca 2.

Alt hives ud af rygsækken og ligges til tørre, ender med at slå teltet op på samme sted.

HYGGELIG AFTEN MED MASSER AF RØVERHISTORIER

Phillip ankommer prustende og stor-svedende ved 16-17 tiden, han går direkte i gang med at snakke, han fortæller dog en masse fede og sjove historier om kajak ture i Grønland, hiking i Skotland og vilde ture i alperne, men fordi jeg er dansker snakker han rigtigt meget om Grønland. Det skal lige siges at Phillip er 50, og har arbejdet som ski-guide i mange år, han har derfor 7 måneders sommerferie om året som han bruger på at hike eller sejle kajak.
Vi spiser aftensmad og nørder lidt grej senere på aftenen, han har en masse fif og triks som jeg suger til mig.

22.00 lights out, jeg er meget træt og jeg får en rimelig god nats søvn, det er kun fuglene der larmer…

KNORR CARBONARA

første gang man smager den er den ok, men den skal aldrig med på tur igen!

PRIMUS LITE

Meget god til at koge vand, ok til at lave mad i, ikke nemt at finde gas til den i frankrig.

HIGH5 ZERO

Pink Grape smag, Indeholder både C vitamin og elektrolytter, samt natrium, magnesium og kalium