SIDSTE DAG PÅ SPORET

– & SIDSTE NAT I TELTET

DET ER JO STADIG NAT!

Vågner alt alt alt for tidligt, og kan ikke falde i søvn igen. Ligger og kigger ud på morgengryet der rammer bjergene! Det kan man sagtens få lang tid til at gå med.

Står op ved 6 tiden og spiser morgenmad, pakker teltet ned og er på sporet kvart i 7, går ned forbi Refugiet og river toilettet rundt igen. Der er et par stykker på stien foran mig, og der går ikke længe før de første er hentet og passeret, stien er ret fed og der er aftryk efter mtb dæk i mudderet hist og her, efter 45 min runder jeg bunden og broen over floden til den næste stigning op mod La Brevent.


Halvvejs oppe og kigger ned i dalen jeg er kommet op igennem, kan lige se Geneve søen i det fjerne.

Afsted meget tidligt om morgenen, man kan næsten skimte stien oppe ad bjerget, fra venstre mod højre top


Campsite, første nat var meget urolig

Man skal krydse åen længere nede, det er over en fimset smal jern stige agtig thingy


Campsite, første nat var meget urolig

Et kig tilbage hvor jeg overnattede, lige ovenfor refugiet (næsten midt i billedet)

KLIPPE KLATRING OG JERNSTIGER

Inden for de første 30 min har jeg lagt de sidste hikere bag mig og jeg er nu igen helt alene, det er dejligt og jeg nyder turen op enormt meget. Kommer til et fladt stykke hvor der er rester efter chalets, her kunne man sagtens campe, der er vand og jeg får fyldt min drikkedunk igen

Det bliver stejlere og stejlere, flere og flere store klipper og til sidst er det serpentinersving næsten lodret op, stien flader helt ud og bliver til det mest fantastiske udsigtspunkt, jeg tar mig en velfortjent pause og nyder udsigten… Men toppen kalder og jeg fortsætter op i det rene klippe fantasiland, hen over sne og is til jeg når toppen, som viser sig ikke at være toppen men en semi top! Der er fantastisk udsigt over Mont Blanc og Chamonix i dalen.

Stien fortsætter op og rundt og bliver gradvist mere og mere rough, der skal klatres over klipper og snedriver, der er stame langt ned så det er lidt scary! Stien ender ved en næsten lodret klippevæg, der er mega langt ned på den ene side og jern stiger opad, kan ikke se hvor de ender… Scary scary, især med en tung rygsæk!


Det går opad, skal helt over toppen!


Op igen, super fed sti


Udsigt tilbage, kan skimte campsite og refugiet ude til venstre.


Toppen, med en fantastisk udsigt, stien fortsætter opad til venstre!


Udsigt over Chamonix dalen

TOPPEN, MÅLET & ENDEN PÅ TUREN.

Jeg kommer op af stigerne og metal gelænderne og er lige pludselig på en bred grusvej? Skal hen over et langt stykke tøsne der dækker hele vejen, men det går fint og jeg skvatter slet ikke, jeg møde en flok kinesere i små hyttesko, shorts og t-shirts med obligatoriske cameraer, det er fandme mærkeligt og meget nederen, men det er jo fordi der er en svævebane der går op til toppen på den anden side!

Drengene har skrevet at de vil hjem om eftermiddagen og jeg har derfor lidt travlt, jeg beslutter mig for at tage svævebanen ned til Chamonix og spare de 2 timers vandring ned. toppen er alligevel ikke noget der er værd at skrive hjem om, der var alt for mange turister og det hele er “opstillet”, så det er bare med at komme væk igen!

Det sidste stykke op ad klipperne, man kan se en der skal til at kravle op af jern stigerne der er boltet fast i klippen. det er scary!


Udsigt fra den rigtige top!

CHAMONIX

Der er masser af paraglidere på himlen og jeg får sludret lidt med svævebane konduktøren – fedt navn ikk – der er flere der drøner i jorden hvert år, han fortæller at der er begyndt at komme flere basejumpere med wingsuits.

kl. 11.30 er jeg i Chamonix, der er mega varmt og masser af mennesker, men de ser alle sammen sproty ud? der er hikere, mountain bikere, løbere, surfere? skydivere og paraglidere og mange flere, byen summer af aktivitet, ret fedt. finder frem til stationen og køber billet til Monthey, det tar næste 2 timer, jeg har sgu gået langt, men ret fed tur i toget op mellem bjergene.

I Monthey drøner jeg rundt, prøver at finde en Opinel kniv som Phillip havde, jeg ved at gå “kold” og må fråde 3 kæmpe småkager og 1L sodavand før jeg holder op med at ryste, får købt 500g M&M’s, en pose chips og 1L sodavand som bliver spist mens jeg venter på at blive hentet. Drengene kommer ved 4 tiden og så den lange tur tilbage til DK. mine fødder hæver helt vildt i løbet af turen hjem og jeg kan ikke have sko på længere. Vi rammer Danmark tidligt næste morgen.

EXPED SYNMAT UL 7 M

Dejligt ligge underlag der er let foret, så man ikke for kulden fra jorden, den er 7 cm tyk og man sover fremragende på den.

IKEA PLASTIC POSER

Plastic poser med dobbelt lukning, super gode til at holde styr på småting

TYVEK FOOTPRINT

Vandtæt og meget slidstærkt materiale, vejer ikke meget og er derfor rigtigt godt som underlag til teltet